nben
   
+47 815 73 723

Tidslinjen for 5G

  • 4
  • 20. juli 2015

eRate-ITU TidslinjeInternational Telecommunication Union, ITU, har lagt frem en tidslinje for utviklingen av 5G – femte generasjon for mobilteknologi. IMT-2020 blir trolig det formelle navnet på denne teknologien. Målet for teknologien er å ha en IMT-spesifikasjon klar til bruk innen 2020.

Høy dataoverføringshastighet til 1 million enheter

ITU skal være enig i at 5g-nettverket må være i stand til å overføre data med hastigheter på opptil 20 gigabit per sekund ifølge The Korea Times. 5G skal også kunne tilby en gjennomsnittshastighet på mer enn 100 megabit per sekund til mer enn 1 million IoT-enheter innen et område på 1 kvadratkilometer.

Nye paradigmer for mobil bredbåndstilkobling

«Disse nye systemene, som ventes å bli tilgjengelige i 2020, vil innvarsle nye paradigmer innen systemer for mobil bredbåndstilkobling, som for eksempel støtter videotjenester med ekstremt høy oppløsning, sanntidsapplikasjoner med kort responstid og fremveksten av tingenes internett», opplyser ITU i en pressemelding.

Framtidige scenerier og bruksområder for 5G

Videre skal detaljerte, tekniske ytelseskrav for radiosystemer med støtte for 5G etableres. Det må tas hensyn til en rekke framtidige scenerier og bruksområder for å kunne sette kriteriene som skal brukes for evaluering av de aktuelle radiogrensesnitteknologiene for IMT-2020-familien.

Pressemelding fra ITU; “Detailed Timeline and Process for IMT-2020 (ITU)” »

css.php