Nkom, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, er svært fornøyd med å kunne godkjenne to priskalkulatorer for mobiltelefoni allerede fra lanseringstidspunktet. De to prissammenlikningstjenestene som har fått tildelt Nkoms godkjentmerke er «Tek.no/mobilabonnement» fra Teknisk Ukeblad Media og «Mobilbørsen.no» fra Interface Zero AS.

Godkjentmerke for innfridde krav

Nkoms godkjentmerke «Tjenesten er godkjent av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet» viser at priskalkulatoren innfrir til Nkoms krav om tilgjengelighet, pålitelighet, transparent, fullstendig og objektiv.

Brukeren skal kunne ta opplyste valg

«Tjenestene gir etter vårt syn god prisinformasjon, slik at brukerne kan ta opplyste valg. Vi oppfordrer likevel alltid til også å undersøke priselementer som ikke er inkludert i tjenestene, dersom disse er viktige for den enkelte. Det kan for eksempel gjelde priser til spesialnummer eller priser for å bruke mobilen på reise i utlandet. Et godt råd er å alltid sjekke selskapenes hjemmesider nøye før man bestemmer seg,» sier Elisabeth Aarsæther, assisterende direktør i Nkom i en pressemelding.

Fravær av priser for mobilbruk i utland

«Vær obs på at vi på dette tidspunktet ikke tilbyr ringeminutter og SMS/MMS til EU i vår kalkulator, vi anbefaler at dere undersøker priser på dette på egenhånd.» skriver Tek.no/mobilabonnement om mobilbruk i EU på sine sider. Priser i utland er også fraværende på Mobilbørsen.no i skrivende stund.

Nkom: Veiledning og krav til godkjenning av prissammenlikningstjeneste »
Teknisk Ukeblad Media: Tek.no/mobilabonnement »
Interface Zero AS: Mobilbørsen.no »

css.php