2017 har vært et innholdsrikt og godt år for eRate. Vi har fått flere nye kunder, og i april inngikk vi partnerskap med Atea. Vi har møtt deler av den tyske energibransjen, som har stor interesse for norsk sluttbrukerrettet teknologi innen energibransjen. Mye spennende skjer rundt oss og vi ser frem til et begivenhetsrikt 2018 med nye muligheter innen kunstig intelligens, eSIM og alt det andre den eksponentielle, teknologiske veksten bringer med seg. Her er sakene som fikk størst oppmerksomhet på bloggen vår gjennom 2017.

Nytt partnerskap styrker utfordrerne i mobilmarkedet

eRate er glade for å kunne fortelle at IT-giganten Atea er vår nye kunde og strategiske partner innen segmentet store bedrifter, offentlig og IoT. I tillegg til å starte salg av egne løsninger kjøper også Atea seg inn i eRate med 17,5% eierandel.
Innovasjon og sterkere konkurransekraft »

Hvem selger mobilabonnement om fem år?

«Elektronisk sim kan endre mobilmarkedet», mener daglig leder og gründer Ove Vik i eRate. “Blir det Apple eller Google som står i skjermen på mobilen om få år i stedet for Ice, Telia eller Telenor?” spør Vik videre til Inside Telecom som møtte han sammen med Bjørn Inge Lindhjem, Mitels sjef for Norge og Danmark .
eSIM gjør det enklere å bytte operatør »

eRates oppsummering fra Markedskonferansen

Mange av foredragsholderne var innom den store bølgen vi alle opplever i dag. En bølge som skyller over oss, og som vi ikke vet hva bringer med seg. Preben Carlsen beskrev denne bølgen ved å vise menneskets historie med en graf med omtrent null stigning før den nå plutselig vokser eksponentielt. Og det er her den største utfordringen ligger; kravet om innovasjon og et fravær av endringsvilje hos mennesket som trives best med en etablert vane.
Styrk posisjonen i markedet med samarbeid »

Hvorfor vil strømselskap selge mobiltjenester?

Det har generelt blitt lettere å komme inn på mobiltelefonmarkedet for nye aktører. Du trenger ikke å bygge ditt eget nett for å starte et mobilselskap i Norge. «Du behøver knapt å kunne noe om mobiltelefoni på forhånd», forteller intervjueren i podcasten. Den siste tiden har det kommet andre aktører inn på mobilmarkedet, som leier mobilnett av enten Telenor eller Telia. Det betyr at de gir egne mobilkunder samme tilgang til mobilnettet som hhv. Telenor og Telia sine kunder har.
Samme fabrikk distribuerer ny råvare »

eRate i møte med tysk energibransje

I høst var eRate i Stuttgart og Berlin og møtte deler av den tyske energibransjen. Det er stor interesse for norsk sluttbrukerrettet teknologi innen energibransjen. Dette gjelder spesielt elbillading og tradisjonelt salg av strøm. Norge ansees for et svært utviklet marked og eRate sine erfaringer knyttet til både mobil og energi ble verdsatt. Det ble under konferansene planlagt konkrete oppfølginger i tiden fremover som er spennende for eRate.
Stor interesse for eRates konsepter »

css.php