nben
   
+47 815 73 723

Ny trafikktopp under ski-VM

  • 8
  • 2. mars 2015

eRate_rekord-datatrafikkBedre mobildekning, nye medievaner, større mobiltelefoner (phablets) og flere nettbrett forbedrer tilgjengeligheten for TV-titting. Mye fokus i media på store sportsarrangement minner oss om hva vi kan følge med på. Store mesterskap gir derfor nye datatrafikkrekorder hver gang.

TV-titting uavhengig hvor vi er

Trenden er at store sportsarrangement skal sees uavhengig om vi er på jobb eller på ferie. Datatrafikken i nettene steg til nye rekorder både under vinter-OL og fotball-VM i fjor. Under sprintfinalen i Falun ga Petter Northug og Marit Bjørgen datatrafikken nok en ny rekord. Telenor informerer om at trafikken kom opp i hele 30,4 Gbit/s, nesten dobbelt så mye trafikk som på en normaldag.

4G-trafikk 325 prosent over

– Hvis vi sammenligner datatrafikken under sprintfinalen i Falun med trafikken under OL i Sotsji for ett år siden, ligger trafikken nå 62 prosent over OL-trafikken i 2014. 4G-trafikken er nå hele 325 prosent over nivået den hadde under samme øvelse i OL 2014, sier Torild Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Telenor Norge.

Mobiltelefonen tar skjermtid fra andre skjermenheter »

css.php