De fleste som har betalt regningen sin via Vipps Faktura gir opplevelsen terningkast 6 og er positive til å bruke tjenesten videre. En enkel avhuking i Vipps-appen gjør sluttkunden tilgjengelig for Vipps Faktura fra bedrifter. For bedriftene betyr Vipps Faktura at utestående beløp kommer raskere inn.

Positive sluttkunder og mindre til inkasso

DNB har gjennomført en pilot på Vipps Faktura og fant at hele 93% av deltakerne gjerne ville bruke tjenesten. Vipps Faktura gjør hele jobben for sluttkunden, som slipper å fylle inn KID-nummer og annen informasjon for å betale en regning. Piloten viste også at kundene betalte fakturaen raskere og færre regninger gikk til purring eller inkasso.

Færre forglemmelser av fakturabetalinger

Lindorff har vært med på utviklingen av Vipps Faktura og har hatt sine egne tester. Anette Willumsen, adm. Dir. i Lindorff forteller «Denne løsningen vil mest trolig føre til en endring i sammensetningen av inkassosaker. Vi forventer nok at det blir mindre vanlig at folk glemmer fakturaen, men måten vi betaler på hjelper nok ikke på nordmenns betalingsevne. Behovet for rådgivning vil fortsatt være stort for de som får betalingsvansker.»

Pengene raskere på konto

Vipps Faktura vil bidra til at utestående beløp kommer raskere inn. For bedrifter vil dette bety bedre likviditet og mindre administrasjonsarbeid. «Regnestykket er enkelt», sier Vidar Myrer i eRate: «Har strømselskapet 100 millioner i omsetning og 15 % av kundebasen betaler sin regning på utstedelsesdagen reduseres finansieringsbehovet betydelig og styrker likviditeten.»

Kontakt eRate for en uformell prat om Vipps Faktura

eRate Faktura- og Kundesystem kan tilpasses til å gjøre fakturering med Vipps Faktura. Dette kan eRate gjøre i samarbeid med de kunder som ønsker å tilby denne tjenesten. Kontakt Vidar Myrer, Kommersiell Sjef Energi, Telefon: 408 00 090, Vidar@eRate.no

DNB: Vipps så er regningen betalt »

css.php